Kumaha carana ngaronjatkeun kosakata? Cara pangalusna ngapalkeun kecap anyar
How-to-improve-vocabulary-The-best-ways-to-memorize-new-words

Kumaha carana ngaronjatkeun kosakata?

Unggal murid anu keur diajar basa asing miwarang sual ieu. Aya sababaraha cara dasar pikeun ngaronjatkeun kekecapan nu baris kami nutupan di artikel ieu:
1. Dengekeun ka na repeating kecap rék ngapalkeun
2. Ngagunakeun metode kartu flash
3. Nyieun asosiasi kalayan visuals
4. Memorizing kalimat jeung frasa nu ngandung kecap anyar
5. ngucapkeun kecap anyar
6. Memorizing kecap anyar marengan sinonim jeung antonim maranéhna
7. Lalajo pilem sareng video dina basa anjeun diajar

Pikeun ngajawab pertanyaan “Kumaha carana ngaronjatkeun kosakata?” eta oge perlu ngarti fitur individu atawa leuleuy memori Anjeun. Kanggo sababaraha jalma éta hadé tur gancang pikeun nginget kecap anyar ku dengekeun, keur batur, nulis sarta reviewing téks ditulis téh leuwih efisien. Loba jalma manggihan eta éféktif ngapalkeun kecap maké gambar atawa poto. Ku kituna, Anjeun bisa milih kombinasi métode pikeun ngaronjatkeun kosakata anu bakal dianggo pangalusna keur anjeun.

Hayu urang nganalisis unggal metoda nyalira na mertimbangkeun parabot mungkin keur achieving efisiensi maksimum:

1. Dengekeun ka na repeating kecap rék ngapalkeun

Loba jalma nginget kecap anyar nu pangalusna kalayan bantuan sering déngékeun.
Anjeun tiasa manggihan angka nu gede ngarupakeun rekaman audio nu bisa maénkeun kecap anyar tina bahan anjeun diajar, tapi kumaha lamun geus diajar satengah tina kecap dina rekaman, tapi anu berjuang ngapalkeun kecap sésana? Hayu urang ngaku yén éta téh teu perlu ngadangukeun sakabéh rekaman audio deui jeung deui, lamun geus memorized jumlah signifikan kecap. Sajaba ti éta, jumlah pangulangan sarta ukuran tina reureuh diantara kecap pikeun tiap jalma kudu individu dumasar kana karakteristik memori Anjeun.
Pikeun tujuan ieu, urang ngembangkeun hiji pamuter LingoCard audio unik, nu anjeun tiasa mupus sadaya kecap diajar na ukur ngadangukeun leuwih bener teu nyaho. Anjeun tiasa nyaluyukeun sababaraha pangulangan kecap (atawa tarjamahan maranéhanana) jeung panjang reureuh diantara kecap kana setting anu bakal dianggo pangalusna keur anjeun.
Ieu oge mungkin nyieun teras ngadangukeun bahan pembelajaran sorangan ti sagala file téks. Kantun unggah hiji téks kalawan tarjamahan onto pamuter tur ngadangukeun.
Metoda ieu utamana éféktif lamun teu boga waktu bébas diajar, sabab tiasa ngadangukeun kana bahan diajar di kapan jeung di mana waé.
Ayeuna, angka nu gede ngarupakeun buku audio dina jejer tangtu nu aya. Ngapalkeun kecap anyar, anjeun ogé tiasa nambihan aranjeunna kana daptar Anjeun dina aplikasi kami lajeng ngadangukeun aranjeunna ngagunakeun pamaén.

2. Ngagunakeun metode kartu flash

Metoda nu pang populerna di ngaronjatkeun kosakata anu nyieun kartu flash, dimana hiji sisi kartu ngabogaan kecap keras ka-inget, jeung sisi sejen mibanda harti atawa tarjamahan kalimah.
Sanggeus nyieun hiji dek tina kartu, Anjeun mimiti kasampak ngaliwatan éta, laun netepkeun kumisan kartu anjeun geus ditalungtik, dugi geus diajar sakabeh dek.
Sanggeus sababaraha bulan ti ngagunakeun padika ieu, kuring geus ngalaman sababaraha ratus kartu nu éta pisan pikaresepeun pikeun ngalaksanakeun sabudeureun.
Kuring ogé hayang ngarobah urutan kecap I memorized, contona: alphabetically, dina susunan abjad sabalikna, acak, dina subjék jeung saterusna.
Ku kituna kuring mutuskeun pikeun ngagunakeun smartphone a, tapi kuring teu bisa manggihan hiji aplikasi basajan tur merenah. Kitu lajeng Kuring kungsi pamanggih nyieun hiji aplikasi anyar pikeun smartphone, sarta sababaraha bulan ka hareup I mekarkeun aplikasi LingoCard mobile munggaran kalayan kartu flash na salah database. Ieu penting keur nyieun kartu jeung voicing tina sagala kecap tur nyieun sababaraha basis data kalayan kecap panglobana dipaké. Kuring mimiti ngabahas pilihan palaksanaan kalawan sababaraha pamekar profésional I terang. The guys liked gagasan kuring, sarta salaku hasilna peminat mimiti gabung proyek. Sanggeus ngalaksanakeun ideu anyar, urang mutuskeun moal eureun aya sarta dimekarkeun sababaraha parabot langkung unik geus sadia on dua sistem operasi: Android sarta ios. Kami geus hosted aplikasi kami haratis on Google Play jeung Apple Store pikeun sakabéh nagara jeung sakabeh nationalities.

Kumaha carana ngaronjatkeun kosakata

3. Nyieun asosiasi kalayan visuals

Loba jalma gaduh memori visual alus jeung aranjeunna bisa pohara efektif pikeun nyieun asosiasi kalayan gambar visual. Contona, lamun ningali hiji obyék harti asing ti nu teu bisa langsung inget, anjeun tiasa nyandak gambar obyék ieu sareng nulis kecap dina éta dina basa anjeun diajar.
Kalayan aplikasi urang, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun kartu flash kalawan foto tina kaméra atawa naon baé gambar ti Internet.
Ku kituna, lamun gaduh memori visual alus tur teu bisa inget sababaraha kecap atawa ungkapan, anjeun tiasa ngan nyalin kecap ieu kana search engine tur ngundeur sagala gambar merenah, ngalampirkeun ka flash-kartu.

4. Memorizing kalimat jeung frasa nu ngandung kecap anyar

Ieu cara pohara efektif tina ngaronjatkeun kosakata tur diajar basa asing. Ku kituna, nu langsung apal kebat kecap jeung struktur kalimah. Hal ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun meunangkeun kalimah siap-dilakukeun dina paguneman nu tanpa kudu ngelingan tiap kecap papisah.
Lamun kecap anjeun diajar mibanda sababaraha harti, metoda ieu tiasa pisan produktif. Ieu pisan umum contona dina basa Inggris, sarta ngarti kana pamakéan tina kecap, eta leuwih hade ngapalkeun eta dina kalimah a.
Langkung ti 120 sarébu kamus tematik béda dikumpulkeun dina situs urang na tentang satengah sahijina diwangun ku frasa jeung kalimat.

5. ngucapkeun kecap anyar

Sering na bener ngucapkeun kecap anjeun diajar mantuan ngapalkeun éta sampurna.
Metoda ieu alus ngagunakeun sanggeus ngadengekeun cara ngucapkeun kecap sareng pengulangan saterusna.
Coba mun ngucapkeun aranjeunna dina kombinasi kalayan kecap patali séjén atawa dina kalimat.
Urang disadiakeun sagala kartu basa sareng fungsi déngékeun dina basa mana wae ngadangu conto ngucapkeun nu bener.
Sanggeus dimimitian dina pamuter audio éta pohara efektif pikeun ngulang ngucapkeun kecap mangsa reureuh, sarta pikeun tujuan ieu éta hadé pikeun ngaronjatkeun panjang reureuh antara kecap dina menu setelan ti pamaén.

6. Memorizing kecap anyar marengan sinonim jeung antonim maranéhna

Téknik unggulan nyaéta ngapalkeun kecap kalawan equivalents sinonim atanapi antonymous maranéhanana.
Kalolobaan jalma pikir kalayan bantuan asosiasi, sarta memorizing informasi anyar tiasa pohara efektif ditéang jeung kombinasi kecap sarupa atawa nentang diajar.
Anjeun tiasa make teknik ieu ku nyieun kartu flash kalawan sinonim jeung antonim.
Ngundeur kamus jeung sinonim jeung antonim tina Internet atawa manggihan éta dina sababaraha tutorials timer diajarkeun basa anjeun diajar. Saatos compiling bahan latihan nu peryogi, Anjeun tiasa nransfer data kana téks file na unggah ka aplikasi urang. Hasilna, anjeun bakal nyieun database diunggah sorangan tina kartu flash pikeun bahan ulikan anjeun sarta eta bakal mungkin pikeun neuleuman sagala kombinasi kecap maké sakabéh parabot urang.
Sajaba ti éta, angka nu gede ngarupakeun kartu dijieun kalawan sinonim jeung antonim anu geus sadia di basis data urang.
Salaku hasil tina maké padika ieu, anjeun bisa ngapalkeun sababaraha kecap anyar kalawan hartos sami atanapi sabalikna maranéhanana, anu bakal ngidinan Anjeun pikeun nyata ngaronjatkeun kosakata Anjeun.

7. Lalajo pilem sareng video dina basa anjeun diajar

Ieu meureun metodeu nu diasupan sarta éféktif ngaronjatkeun kosakata nu bisa dipaké langsung ti narasumber pituin.
Ieu metoda gede pikeun memorizing kecap anyar katuhu ti lingkungan basa. Nalika diajar basa anyar, eta téh hususna penting ngartos gaul jeung idiom nu bisa kapanggih dina film fitur.
Anjeun kudu mutuskeun kumaha tipe basa deungeun rék diajar. Contona, basa Inggris boga loba bagean kayaning Amérika Inggris, Inggris Australia, Inggris Inggris, jeung saterusna. Dumasar kana jenis basa rék diajar, Anjeun kudu milih film nya éta ditémbak di nagara luyu.
Lalajo pilem munggaran kalayan terjemahan pikeun persépsi hadé. Lamun ngadangu hiji kecap nu teu bisa poho sakaligus, Anjeun kudu nulis deui ka handap dina kamus jeung ngulang deui engké.
Lamun hiji kecap keras ka-apal asalna peuntas di pilem a, abdi biasana ngarereuhkeun, narjamahkeun, sarta nyalin eta ka aplikasi LingoCard. Lajeng abdi ngadangukeun sakabeh kecap dina pamuter tur apal aranjeunna ngagunakeun kartu.
Pikeun ngumpulkeun bahan, anu waktos salajengna basa Anjeun bisa lalajo film sarua tanpa terjemahan – lamun dipilih hiji pilem pisan metot, anu nempoan kadua moal jadi pikaboseneun.
Hasilna, kalawan unggal pilem urang nitenan, anjeun bakal kudu nyieun pangsaeutikna jeung pangsaeutikna kartu anyar, sabab kosa kata Anjeun terus bakal dilegakeun.
Ulah poho ngeunaan aturanana; Nyetél hiji gol pikeun nempo sahanteuna hiji pilem minggu di basa anjeun diajar, atawa malah leuwih hadé lalajo kabeh film ukur dina basa anjeun diajar sarta sanggeus bari, anjeun bakal ngawasaan bahasa anyar.

Coba ngagunakeun sagala métode sadia pikeun nangtukeun mana salah teh pangalusna keur anjeun.

Kumaha carana ngaronjatkeun kosakata

Lamun anjeun mutuskeun dina pilihan jeung ngarti pikeun diri kumaha anjeun ningkatkeun kosakata Anjeun pangalusna, Anjeun kudu inget postulates utama learning éféktif:
1. Aturanana. Anjeun kedah latihan unggal poé.
2. Pilih mung parabot paling mujarab pikeun latihan
3. Tangtukeun waktos pangalusna pikeun diajar jeung diajar bahan anyar
4. nganalisis volume bahan diulik
5. Setel Tujuanana jelas keur jumlah bahan ngapalkeun poean sarta volume total
Dina aplikasi mobile kami, kami geus diusahakeun nerapkeun sagala métode mungkin tina ngaronjatkeun kosakata tur kiwari aranjeunna sadia pikeun jalma di mana waé di sakuliah dunya. Anjeun ngan perlu install aplikasi nu di smartphone anjeun sarta ngadaptar di sistem pikeun ngahemat kecap anjeun dina server cloud.
Kami dipake pikeun nyieun hiji platform atikan internasional pikeun jalma sadaya nationalities, anu méré kasempetan pikeun diajar sagala basa asing tur boga prakték basa di sakuliah dunya. Kuring miharep yén kamajuan urang nyata baris ngaronjatkeun produktivitas learning anjeun sarta bakal nulungan anjeun nyata ngaronjatkeun kosakata Anjeun.